Ronnie Ruysdael

Eind 2009 werden de Sjonnies opgesplitst en vanaf 1-1-2010 reist Ronnie, ook wel ‘de man met de bakkebaarden’, als solo-zanger door ons land en dat bevalt hem opperbest. In zijn eigen decor en voorzien van de gebruikelijke gadgets (vlaggetjes, ansichtkaarten, ballonnen en andere rariteiten) zoekt hij de interactie met het publiek en zal hij zijn uiterste best doen het hele gezelschap in de bekende polonaise te krijgen.

Hits als Dans je de hele nacht met mij, M’n fiets is gejat, Zwemmen zonder slip en Japapa zullen u ter ore komen, maar ook nieuw repertoire als ‘Ayayayay, laat je maar horen’, ‘Komkommerbij’ of ‘Eet veel bananen’. De meeste solo-singles bereikten steeds een positie in de Mega Top 100, evenals zijn, op 1-1-’11 gepresenteerde album ‘Oud en Nieuw’. Kenmerkend is, dat Ronnie een graag geziene gast is op de meest uiteenlopende feestjes. De ene dag wordt hij ingehuurd om een huisartsenbijeenkomst op te leuken, de volgende dag om een discotheek vol jongeren van adrenaline te voorzien en de derde dag mag hij op een popfestival de rol van vreemde eend vervullen. Niets is hem te gek en alles is leuk. En altijd onder het motto: ‘We gaan ‘m effe lekker raken!!!’ In augustus 2010 sloot Ronnie zijn eerste huwelijk. Van alle markten thuis dus!
2013 was voor Ronnie Ruysdael een heerlijk jaar. Hij kreeg in de eerste 2 weken direct een paar onderscheidingen, nl. DDe PartyStorm Award voor de categorie ‘leukste bühne act’ en de Geels Populariteits Award voor de categorie ‘beste feest artiest’. Bovendien werd het nummer ‘Eet veel bananen’ binnen zeer korte tijd een ware YouTube hit.Maar liefst 2.000.000 kijkers binnen 2 maanden.
In november 2013 werd Ronnie nogmaals verrast. Dit keer ontvangt hij de prijs van de vakjury als Populairste Party Artiest (Party-Awards).

Een optreden van Ronnie Ruysdael past ALTIJD en OVERAL Voor wie Ronnie, voormalig leadzanger van de Sjonnies, ooit bezig zag op een podium, zal het duidelijk zijn dat we hier te maken hebben met een rasartiest. Iemand die zijn excentrieke tanden in het publiek zet en niet loslaat voordat er zichtbaar sprake is van een feestje.
In januari 2014 presenteerde Ronnie zijn tweede solo-album, getiteld ‘Briljant’. Dit verzamelalbum bevat de leukste en beste liedjes uit de afgelopen jaren, waaronder de grote hit ‘Eet veel bananen’, een samenwerking met Zanger Rinus en Debora. Jammer genoeg verschijnt het net te vroeg, want ook ‘Alewiejo’, een muzikaal project met de Drentse rockformatie Mooi Wark, had er prachtig tussen gepast.

 

Event List