John West

Muziek heeft vanaf jongs af aan mijn leven beheerst. Ik ben altijd al gek geweest op de verschillende stijlen muziek. Tevens ben ik altijd wel het middelpunt van de belangstelling geweest, al was dat nou thuis of op school.

Nadat ik vanaf mijn 14e jaar als DJ aan de slag ging is op mijn 18e verjaardag het moment aangebroken dat ik de microfoon pakte en samen met mijn vriend en collega Mike Peterson de hit ”I’ll Go Where The Music Takes Me” heb gezongen.

In samenwerking met Mike heb ik mijn eerste single opgenomen “Weet Wat Je Begint” die ik in 2012 nog een keer uitbracht in een hele andere versie.

Na diverse singles te hebben uitgebracht in het nederpop genre sloeg ik in 2010 een andere weg in door, in samenwerking met Manfred Jongenelis, te gaan werken aan een nieuwe single. Mijn woorden waren: “Manfred ik wil een keer een feest liedje”. Ik hoefde eigenlijk weinig aan te geven want meteen voelde Manfred aan wat ik precies wilde. En ja, daar kwam die dan. Na niet zo lang nadenken pakte hij pen en papier en toen hij klaar was riep hij: ”Ik heb hem!” “Jouw Blik Jouw Stem” en dit was hem. Door dit liedje kom ik tot de dag van vandaag nog steeds in plaatsen waar ik het bestaan niet vanaf wist.

Na diverse singles stond er iets heel groots voor de deur. Ik kreeg samen met een paar collega’s de kans om op te treden bij het grootste meezingfeest van het jaar “Toppers in concert 2012″. 3 dagen lang in een uitverkocht Arena, 200.000 mensen heb ik gezien in 3 dagen tijd. In 1 woord “Fantastisch”.

In november 2012 bracht ik mijn debuutalbum uit met, hoe kan het ook anders, als titel “Jouw Blik”.

Op 14 Februari 2014 bracht ik het vervolgalbum uit met als titel “Jouw Stem”. Ook verscheen november 2014 een maxi single getiteld “Even terug in de tijd”.

Een combinatie van volks, disco & gipsy zorgde voor 5 liedjes die garantie geven voor een volle dansvloer. Met als toppunt een duet met Lange Frans dat binnen een jaar de 2 miljoen views op Youtube haalde.

Begin 2015 deed ik mee aan het door SBS6 uitgezonden tv programma “Bloed Zweet & Tranen” waar ik het uiteindelijk tot de finale schopte. Iets waar ik super trots op ben.

Daarna ben ik gaan werken aan mijn 3e album dat ik presenteerde in februari 2016.

Met wederom een duet met Lange Frans, een duet met Wolter Kroes en een terugblik op “Bloed, Zweet & Tranen” is dit weer een heerlijk gevarieerd album dat je van 1 tot 13 (mijn geluksgetal) kan laten lopen. Met als titel, hoe kan het ook anders, “Jouw Glimlach Op Je Mond”.

 

Event List